Midtfyns Bryghus | Mikrobryggeri | Chili Klaus | Specialøl | Ølsmagning
4135
page-template-default,page,page-id-4135,ajax_updown_fade,page_not_loaded,

OM OS

Midtfyns Bryghus grundlægges i 2004, og får til huse i en nedlagt slagterbutik i Brobyværk, hvorfra man i 2005 sender den første øl på markedet. I starten fokuserer bryggeriet på at brygge øl af skotsk herkomst på licens, og producerer de to øl Moulin Ale og Braveheart, der er de eneste øl, som bryggeriet udbyder i sit første leveår.

I 2006 bliver bryggeriet overtaget af Eddie Szweda, der stadig i dag ejer bryggeriet. Samme år lancerer Midtfyns Bryghus deres Stout, Ale og Wheat. Året efter bliver sortimentet yderligere udvidet, da Midtfyns Bryghus sender hele seks nye øl på markedet; Imperial Stout, IPA, Double IPA, Påskebryg, Jule Ale og Jule Stout. Imperial Stout bliver efterfølgende kåret som årets ølnyhed 2007.

Eddie Szweda

2007 bliver også året, hvor Midtfyns Bryghus får Hollywood på nakken. Filmselskabet bag Mel Gibson filmen ”Braveheart” vil ikke acceptere, at Midtfyns Bryghus producerer en øl, der deler navn med filmen, selvom den samme øl er blevet produceret uden problemer i Skotland i 10 år. Beslutningen om at pille Moulin Ale og Braveheart ud af produktion var allerede blevet truffet, men Midtfyns Bryghus vælger at smide sagen ud til pressen, og får en imponerende mængde spalteplads og omtale for de 10.000,- kr., som Midtfyns Bryghus i sidste ende må betale i erstatning.

Et samarbejde med den danske Arsenal fanklub ser dagens lys i 2008. Midtfyns Bryghus lancerer Gunners Ale, en rød Ale, hvor skummets hvide farve og øllets røde skær er afstemt efter farverne på Arsenals klubfarver. Samme år bliver Wit lanceret.

Chili Tripel og Barley Wine bliver lanceret i 2009, Chili Tripel bliver ved Danske Ølentusiasters generalforsamling i starten af 2010 udråbt til årets ølnyhed 2009.

Ved Danske Ølentusiasters Ølfestival i 2010, delte Midtfyns Bryghus stand med det hollandske bryggeri Brouwerrij De Molen. Det match var så vellykket, at bryggerne fra de to bryggerier blev enige om at brygge en øl sammen. Resultatet, X-Porter, blev første gang brygget i weekenden efter Ølfestivalen, og er en forening af de to bryggere Menno og Jans kreativitet og mange års erfaring lagt sammen og hældt på flaske.

I 2010 kommer Rough Snuff på gaden, et samarbejde med håndbrygger Erik Nielsen, der i dag driver Ø-Bryg. Rough Snuff er en belgisk Ale brygget på blandt andet blæretang og snus. Sidstnævnte ingrediens fik dog konsekvenser, da man i EU ikke må tilsætte tobak i fødevarer. Derfor hedder den udgave af Rough Snuff, der kan købes i dag, Rough Snuff II og er en censureret udgave uden tobak. Rough Snuff bliver sidenhen kåret som årets ølnyhed 2010.

I sommeren 2013 flytter Midtfyns Bryghus fra slagterbutikken i Brobyværk, til moderne og mere tidssvarende faciliteter i Årslev, hvor der også installeres et nyt og moderne bryganlæg. Første bryg på det nye anlæg bliver døbt Midtfyns Bryghus Nr. 1, og er en single hop Pale Ale brygget på Simcoe.

MIDTFYNS BRYGHUS RUNDT I VERDEN

Vi er tilstede i disse lande

 KINA

 CANADA

 NORGE

 SVERIGE

 FINLAND

 TYSKLAND

 

Vi er på udkig efter distributører og forhandlere i disse lande

 USA

 FRANKRIG

 ENGLAND 

 ITALIEN

 SPANIEN

 JAPAN

 AUSTRALIEN

 NEW ZEALAND

FOR NÆRMERE INFORMATION KONTAKT OS

 info@midtfyns-bryghus.dk eller telefon 63 90 88 80