Fremgangsmåde

Instruktioner
 
  1. Lever, hjerte, løg, hvidløg og æble hakkes i grove bidder
     
  2. Lever, hjerte, løg, hvidløg og æble hakkes i kødhakkeren.
     
  3. I en gryde bager du en sovs af smør, mel, fløde og mælk.
     
  4. Når du har kogt sovsen på, krydrer du den med allehånde, fennikelfrø og muskatnød. Kog det igennem og køl det ned.
     
  5. Sovs og de hakkede ingredienser blandes og det hele fortyndes med brown ale.
     
  6. Hæld massen i en eller flere forme.
     
  7. Den bages i vandbad i ca 1 time ved 180 grader. Prøv om den er færdig med en strikkepind, det må ikke hænge noget fast. Tiden afhænger af størrelsen på formen.
     
Brug som almindelig leverpostej, eller prøv “Fjeldabernes natmad”

Den kan serveres som almindelig leverpostej eller som delikatessen “Fjeldabernes Natmad”.

Hvilken øl passer?  Kommer lidt an på hvornår på dagen du spiser din postej.  Men en fra en god lager til en brown ale, fra tidlig dag til frokosttid.

Hele opskriften med ingredienser og mål kan findes her:

Ale Lammepostej – Øl, Mad og Folk

Jan Erik fra Øl Mad og Folk

Jan Erik har 15 års erfaring med sociale medier og blogging, men vigtigst af alt så er han forfatteren bag kogebogen Øl i Mad.

Han er både til stede i ølverden gennem bloggen Øl Mad og Folk og med sin aktueller podcast “Mød Bryggeren”

Han har også skrevet bloggen Gule Gardiner og Klassikere i snart syv år. Her anmelder han værtshuse med de karakteristiske gule røgfyldte gardiner der vidner om mange års historie.

Han er kort sagt en velbevandret mand både i maden og øllets verden.

Jan Erik fra Øl, Mad og Folk