Fremgangsmåde

Instruktioner

  1. Samle alle ingredienser
     
  2. Rens kyllingen indvendig og udvendig
     
  3. I en lille gryde på medium varme, hælder du sojasauce, øl, risvinseddike, honning og chiliflager. Bring til et opkog, og lad det så simre for 2-3 minutter, så den bliver lidt tykkere.
     
  4. Sæt kyllingen på dåsen/stativet, og pensle med marinaden. Sæt på grillen på indirekte varme i ca 1 time og 10 minutter til 1 time og 30 minutter, afhængig af størrelsen på fuglen. Grillen burde var på ca 180-200 grader
     
  5. Pensle kyllingen med marinaden igen efter ca 30 minutter. Er det mere marinade igen, kan du også pensle efter en time
     
  6. Når den er færdig drysser du med ristede sesamfrø og forårsløg. Server gerne med ris også

Hele opskriften med ingredienser og mål kan findes her:

Asiatisk Kylling på Dåse – Øl, Mad og Folk

Jan Erik fra Øl Mad og Folk

Jan Erik har 15 års erfaring med sociale medier og blogging, men vigtigst af alt så er han forfatteren bag kogebogen Øl i Mad.

Han er både til stede i ølverden gennem bloggen Øl Mad og Folk og med sin aktueller podcast “Mød Bryggeren”

Han har også skrevet bloggen Gule Gardiner og Klassikere i snart syv år. Her anmelder han værtshuse med de karakteristiske gule røgfyldte gardiner der vidner om mange års historie.

Han er kort sagt en velbevandret mand både i maden og øllets verden.

Jan Erik fra Øl, Mad og Folk