Fremgangsmåde

Instruktioner

  1. Samle alle ingredienser
     
  2. Gnid salt og peber på dine lammeskanke.
     
  3. Varm olie i en gryde på medium/høj varme. Brun lammeskankene på alle sider. I 5-6 minutter per side. Fjern fra gryden. Reducer varmen til medium.
     
  4. Nu hælder du de hakkede gulerødder, løg, hvidløg og bladselleri i gryden. Steg til de begynder at blive lidt bløde og safter kommer ud. I ca 2-3 minutter.
     
  5. Tilsæt tomatpure og rør ind. Lad det stege videre i 1 minut
     
  6. Hæld in øl og rosmarin. Rør rund. Øg varmen for at få det til at simre 
     
  7. Når det simrer lægger du skankene tilbage.. Reducer varmen og lad de simre under låg til de er helt møre så du kan pille kødet med en gaffel. Det tager ca 2,5 til 3 timer
     
  8. Fjern skankene. Hold de varme. Reducer saucen.
     
  9. Jeg havde lavet masse fond, så jeg tog en del af den og reducerede den til en glaze. Fantastisk! Resten af fonden sparer jeg til en anden gang
  10. Server! Vi serverede med gulrodpuré

Hele opskriften med ingredienser og mål kan findes her:

CHILI TRIPEL LAMMESKANKE – Øl, Mad og Folk

Jan Erik fra Øl Mad og Folk

Jan Erik har 15 års erfaring med sociale medier og blogging, men vigtigst af alt så er han forfatteren bag kogebogen Øl i Mad.

Han er både til stede i ølverden gennem bloggen Øl Mad og Folk og med sin aktueller podcast “Mød Bryggeren”

Han har også skrevet bloggen Gule Gardiner og Klassikere i snart syv år. Her anmelder han værtshuse med de karakteristiske gule røgfyldte gardiner der vidner om mange års historie.

Han er kort sagt en velbevandret mand både i maden og øllets verden.

Jan Erik fra Øl, Mad og Folk