Fremgangsmåde

Instruktioner

  1. Læg stegen i øl, så det dækker stegen, eller vend den så sværen er i øl hele tiden. Lad den marinere i ca 30-60 minutter
  2. Tænd for grillen/ovnen på 90-100 grader
  3. Tør af flæskestegen med tørkerul. Tjek sværen, de skal være ridset til kødet, men ikke i kødet. Salt godt ned mellem sværene
  4. Læg stegen på grillen. Gerne med sværen ned de første 30 minutter. Det er valgfrit
  5. Lad den stege i ca 3,5-4 timer – til kernetemperaturen er 58-60 grader. Så skruer du op til ca 250 grader. Du skal ende på en slut temperatur 65 grader (70 om du vil have den gennemstegt). Støt stegen med staniol under om sværene ikke er helt lige ovenpå. Om du har den på grillen, vær opmærksom når det er så varmt. Det kan gå ild i den. Men stegen bliver færdig af sig selv i løber af 20-30 minutter

Æblemos

  1. Lad det hele koge op i en lille gryde.
  2. Skru ned for varmen så det kan stå at simre i ca 20 min. Det er vigtigt at den er ved at karamellisere sig men fortsat er fugtigt.
  3. Fjern stegen fra grillen og lad den hvile i ca 10 minutter, mens du varmer brioche eller hamburgerboller.
  4. Du lægger så flæskestegen på bollen, smører godt med æblemos på og resten af bollen. Server – det smager godt!

Hele opskriften med ingredienser og mål kan findes her:

DRUKNET FLÆSKESTEGSSANDWICH MED ÆBLEMOS OG ALE – Øl, Mad og Folk

Jan Erik fra Øl Mad og Folk

Jan Erik har 15 års erfaring med sociale medier og blogging, men vigtigst af alt så er han forfatteren bag kogebogen Øl i Mad.

Han er både til stede i ølverden gennem bloggen Øl Mad og Folk og med sin aktueller podcast “Mød Bryggeren”

Han har også skrevet bloggen Gule Gardiner og Klassikere i snart syv år. Her anmelder han værtshuse med de karakteristiske gule røgfyldte gardiner der vidner om mange års historie.

Han er kort sagt en velbevandret mand både i maden og øllets verden.

Jan Erik fra Øl, Mad og Folk