Fremgangsmåde

Instruktioner

Flæsk

  1. Læg flæsket i øl i 30 minutter
     
  2. Jeg griller flæsket, for fedtet smelter fra, og flæsket bliver meget sprødt. Husk at grille indirekte, så ikke fedtet smelter ned på brændere eller kul. Da går det ild i det. Jeg griller flæsket i 25-30 minutter til flæsket bliver færdig og sprødt.
     

Persillesovs

  1. I en gryde smelter du smørret og svitser løget.
     
  2. Tilset mel under omrøring i ca 1 minut. Pisk ind vand/øl lidt efter lidt for at undgå at sovsen klumper.
     
  3. Derefter pisker du in mælken på samme måde. Tilsæt evt citron
     
  4. Sovsen gives et let opkog indtil den er jevn.
     
  5. Lige før servering blander rigelig med persille ind i sovsen. og smag til med salt og peber
     
  6. Server flæsket med persillesovs, ølsennep og ølsyltede rødbeder

  7. Nyd den danske nationalret med øl og snaps

Hele opskriften med ingredienser og mål kan findes her:

Druknet Stegt Flæsk med Persillesovs – Øl, Mad og Folk

Jan Erik fra Øl Mad og Folk

Jan Erik har 15 års erfaring med sociale medier og blogging, men vigtigst af alt så er han forfatteren bag kogebogen Øl i Mad.

Han er både til stede i ølverden gennem bloggen Øl Mad og Folk og med sin aktueller podcast “Mød Bryggeren”

Han har også skrevet bloggen Gule Gardiner og Klassikere i snart syv år. Her anmelder han værtshuse med de karakteristiske gule røgfyldte gardiner der vidner om mange års historie.

Han er kort sagt en velbevandret mand både i maden og øllets verden.

Jan Erik fra Øl, Mad og Folk