Fremgangsmåde

Instruktioner

  1. Samle alle ingredienser
     
  2. I en stor skål kombinerer du gær, lunkent vand og sukker Pisk ingredienserne, indtil gær og sukker er opløst.
     
  3. Bland 120 gram mel i skålen med gær, lunket vand og sukker. Visp ind melet, og lad blandingen hvile i 5-15 minutter til gæren begynder at skape bobler.
     
  4. Ælt ind smør, salt og resterende mel i skålen. Med hænderne ælter du ind smør, salt og resterende mel i blandingen i skålen. Ælt til smørret er jævnt fordelt i hele blandingen.
     
  5. Læg dejen på en ren arbejdsflade med lidt mel. Brug en kagerulle/rullepind til at rulle dejen ud. Den skal være ca en halv centimeter. Ikke rul den for tynd.
     
  6. Jeg havde en ravioliform hvor jeg lavede ravioli. Først drysset jeg lidt mel over formen, hvor jeg lagde en del af dejen i bund. Fyldte øl i, og lagde så en ny del af dejen over. Hvorefter jeg brugte rullepinden til at samle de.Man kan også lave “lommer” hvor du bruger 2 kvadratiske udskæringer af dej, “lim” de sammen på 3 sider med æg, hæld i øllet, og forsegl den 4. side med æg
     
  7. I friture eller gryde varmer du fritureolie op til 165 grader.
     
  8. Når olien er 165 grader, bruger du en hulske til at placere ravioli i gryden. Lad den stege i til de er godt gennemstegt. Pas på, de kan eksplodere, så hold lidt afstand! Du kan også lægge låg på. Du kan stege flere om gangen, men sørg for at de ikke er berøring.
     
  9. Placer ravioli på papirhåndklæder for at opsuge overskydende olie. Ikke stable de, la de ligge ved siden af hinanden.
  10. Lad de stegte ølravioli afkøle i 3-4 minutter før servering. Du er meget varme ud af gryden!
  11. Server med marinara sauce og revet parmesan, eller andre dipsauce efter dit ønske!

Hele opskriften med ingredienser og mål kan findes her:

Dybstegt Øl – Øl, Mad og Folk

Jan Erik fra Øl Mad og Folk

Jan Erik har 15 års erfaring med sociale medier og blogging, men vigtigst af alt så er han forfatteren bag kogebogen Øl i Mad.

Han er både til stede i ølverden gennem bloggen Øl Mad og Folk og med sin aktueller podcast “Mød Bryggeren”

Han har også skrevet bloggen Gule Gardiner og Klassikere i snart syv år. Her anmelder han værtshuse med de karakteristiske gule røgfyldte gardiner der vidner om mange års historie.

Han er kort sagt en velbevandret mand både i maden og øllets verden.

Jan Erik fra Øl, Mad og Folk