Fremgangsmåde

Instruktioner

  1. Samle alle ingredienser
     
  2. Ben ud lammekøllen, og skær den ud som en sommerfugl. 
     
  3. Læg sommerfugl lammet i et fad, hæld øl over, dæk med film eller aluminiumsfolie. Lad den marinere til næste morgen. Om øllet ikke dækker 100% kan du hælde mere over, eller vende lammet en gang undervejs.
     
  4. Næste morgen blander du alle ingredienser for marinaden. Brug en blender til at lave en pure af den.
     
  5. Skær harlekin mønster på fedtsiden af lammekøllen, og gnid marinade ind på hele siden. Vend køllen og gør det samme på den andre side. Dæk igen med film/folie, og sæt den i køleskabet 6-10 timer.
     
  6. Tag lammet ud 45-60 min før du skal grille.
     
  7. Tænd grillen til medium/høj varme (180-200) grader
     
  8. Vi lavede rosmarinkartofler og satte de over lidt før lammet.

  9. Tør af det meste af marinader og læg lammet på grillen. Med fedtsiden ned. Vend efter ca 15 minutter. Den skal grille 30-40 minutter afhængig af størrelse. Kernetemperaturen skal være 63 grader for lys rosa. Ønsker du den rødere kan du tage den på 60 grader
  10. Lad den hvile under folie i ca 10 minutter
  11. Server med rosmarinkartofler og salat.

Hele opskriften med ingredienser og mål kan findes her:

Grillet “sommerfugl” lammekølle med krydderurter – Øl, Mad og Folk

Jan Erik fra Øl Mad og Folk

Jan Erik har 15 års erfaring med sociale medier og blogging, men vigtigst af alt så er han forfatteren bag kogebogen Øl i Mad.

Han er både til stede i ølverden gennem bloggen Øl Mad og Folk og med sin aktueller podcast “Mød Bryggeren”

Han har også skrevet bloggen Gule Gardiner og Klassikere i snart syv år. Her anmelder han værtshuse med de karakteristiske gule røgfyldte gardiner der vidner om mange års historie.

Han er kort sagt en velbevandret mand både i maden og øllets verden.

Jan Erik fra Øl, Mad og Folk