Fremgangsmåde

Instruktioner

  1. Samle alle ingredienser
     
  2. Læg træspyd (om du bruger de) i vand 1 time.
     
  3. Skyl rejerne under koldt rindende vand, og tør de med tørkerul. Klip rejerne langs ryggen og fjern tarmen. Jeg købte mine i Torvehallerne og var så heldig at tarmen allerede var fjernet.
     
  4. Lav rubben. (uden olie)
     
  5. Læg rejerne i en skål, og drys al rub undtaget 3 tsk over rejerne. Gnid rubben ind i rejerne, husk at få rub ind der hvor du har klippet op i ryggen. Vend godt så alle får rub. Hæld olivenolien over, og vend godt igen. Dæk og lad de hvile 40 minutter i køleskabet.
     
  6. Lav sovsen. Smelt smørret i en gryde på medium varme. Tilsæt hvidløg og lad det stege et par minutter (de skal ikke blive brune). Hæld i øl, fiskefond, fløde, Worcestershiresauce, lys sirup, tabasco, skiven med citron, citronsaft, paprika, salt, peber og resten af rubben. Lad den simre uden låg i 10-15 minutter.
     
  7. Træd rejerne på grillspyd. Grill på høj direkte varme i 2-3 minutter på hver side.
     
  8. Tag rejerne af spyddene og læg de i en bolle. Hæld sovsen over, og vend rejerne til de er dækket af sovs. Drys hakket persille over. Server med brød.

Hele opskriften med ingredienser og mål kan findes her:

New Orleans Grillede Rejer – Øl, Mad og Folk

Jan Erik fra Øl Mad og Folk

Jan Erik har 15 års erfaring med sociale medier og blogging, men vigtigst af alt så er han forfatteren bag kogebogen Øl i Mad.

Han er både til stede i ølverden gennem bloggen Øl Mad og Folk og med sin aktueller podcast “Mød Bryggeren”

Han har også skrevet bloggen Gule Gardiner og Klassikere i snart syv år. Her anmelder han værtshuse med de karakteristiske gule røgfyldte gardiner der vidner om mange års historie.

Han er kort sagt en velbevandret mand både i maden og øllets verden.

Jan Erik fra Øl, Mad og Folk