Fremgangsmåde

Instruktioner

  1. Samle alle ingredienser
     
  2. I en gryde på medium varme hælder du øl og vand. Læg laksefileterne i. Lad laksen pochere til den er såvidt gennempocheret.
     
  3. Smelt smør i en pande på medium/høj varme. Svits porrer til de er bløde. Tilsæt tomater og lad de stege med i nogle få minutter. Rør rundt af og til
     
  4. Fjern panden fra pladen og mix ind dild og panko. Sæt tilside
     
  5. I en foodprocessor hakker du laks, æggehvider, 2 spsk øl, citronsaft og fløde. Når du har blandet disse til en fars, rører du ind estragon, cayenne, muskat, salt og peber.
     
  6. Med en stor ske, overfører du farsen til en stor skål, hvor du så rører ind porremixen.
     
  7. Form den til laksefrikadeller, og placer de på plastfilm. Sæt dem kølig i minimum 30 minutter så de bliver faste.
     
  8. Grill eller steg de på lav varme. Ca 4-5 minutter på hver side.
     
  9. Server med en grillet citron og dild eller med WIT mayonnaise og citron.

Hele opskriften med ingredienser og mål kan findes her:

ØLAKSEDELLER – Øl, Mad og Folk

Jan Erik fra Øl Mad og Folk

Jan Erik har 15 års erfaring med sociale medier og blogging, men vigtigst af alt så er han forfatteren bag kogebogen Øl i Mad.

Han er både til stede i ølverden gennem bloggen Øl Mad og Folk og med sin aktueller podcast “Mød Bryggeren”

Han har også skrevet bloggen Gule Gardiner og Klassikere i snart syv år. Her anmelder han værtshuse med de karakteristiske gule røgfyldte gardiner der vidner om mange års historie.

Han er kort sagt en velbevandret mand både i maden og øllets verden.

Jan Erik fra Øl, Mad og Folk