Fremgangsmåde

Instruktioner

  1. Bland alle tørre ingredienser i en morter, og stød dem godt.
  2. Tag eventuelle ben med en pincet fra laksen og læg laksesiden med skindsiden ned på et fad.
  3. Gnid ind krydderblandingen ind i laksen.
  4. Hak de nederste to tredele af dildstilkene groft, og drys dem over laksen. Gem resten af dilden.
  5. Bland øl og akvavit og hæld over laksen.
  6. Dæk hele laksen med husholdningsfilm. Læg et andet fad eller andet tungt over laksen. Det er vigtigt at der pres på laksen.
  7. Vend laksen et par gange i døgnet, så den får med sig al øllet.
  8. Efter 2-3 dage er den færdig. Skyl fisken godt i koldt vand.
  9. Hak resten af dilden og drys over.
  10. Kan serveres med: Ricottaost, rævesauce, brød. Find frem selv!

Hele opskriften med ingredienser og mål kan findes her:

Ølgravad Laks – Øl, Mad og Folk

Jan Erik fra Øl Mad og Folk

Jan Erik har 15 års erfaring med sociale medier og blogging, men vigtigst af alt så er han forfatteren bag kogebogen Øl i Mad.

Han er både til stede i ølverden gennem bloggen Øl Mad og Folk og med sin aktueller podcast “Mød Bryggeren”

Han har også skrevet bloggen Gule Gardiner og Klassikere i snart syv år. Her anmelder han værtshuse med de karakteristiske gule røgfyldte gardiner der vidner om mange års historie.

Han er kort sagt en velbevandret mand både i maden og øllets verden.

Jan Erik fra Øl, Mad og Folk