Fremgangsmåde

Til anden laver jeg så en grønkål-ale mayonnaise.  Du kan lave mayonnaise nemt fra bunden, men også købe en god for at lave den.

Instruktioner
 
  1. Pisk salt, muscovadosukker og ale sammen, til alt er opløst i den kolde væske. Læg andebrysterne i lagen. Lad den stå i køleskabet over natten, enten i bolle under låg eller i en pose
     
  2. Steg andekødet langsomt på medium varme i en pande. Det første kvarter på skindsiden, vend og steg videre i ca 5 minutter. Lad det hvile i minimum et kvarter. Kan spises lunt eller afkølet.
     
  3. Tø op grønkålen, og vrid vandet fra.
     
  4. Rør mayonnaise, ale og grønkål i en skål. Smag til med hvidløg, citronsaft, salt og peber
     
  5. Skær andebrystet i skiver, og anret med grønkål-ale mayonnaise på toppen. Strø lidt knuste enebær på toppen
     
  6. Serves på rugbrød.

Som smørrebrød blev det en fantastisk ret.

Hele opskriften med ingredienser og mål kan findes her:

Ølsprængt Andebryst – Øl, Mad og Folk

Jan Erik fra Øl Mad og Folk

Jan Erik har 15 års erfaring med sociale medier og blogging, men vigtigst af alt så er han forfatteren bag kogebogen Øl i Mad.

Han er både til stede i ølverden gennem bloggen Øl Mad og Folk og med sin aktueller podcast “Mød Bryggeren”

Han har også skrevet bloggen Gule Gardiner og Klassikere i snart syv år. Her anmelder han værtshuse med de karakteristiske gule røgfyldte gardiner der vidner om mange års historie.

Han er kort sagt en velbevandret mand både i maden og øllets verden.

Jan Erik fra Øl, Mad og Folk