Fremgangsmåde

Instruktioner

  1. Samle alle ingredienser
     
  2. Hak tomater, løg og hvidløg groft. Hæld blandingen i en olieret pande/gryde og dæk med aluminiumsfolie. Sæt i en forvarmet ovn på 170 grader. Bag i 30 minutter, fjern folien og bag i 30 minutter mere
     
  3. Tag blandingen ud af ovnen. Hæld over i en gryde om du ikke allerede bruger en
     
  4. Tilsæt brunt farin, æblecidereddike, tomater fra dåse, krydderierne og 3/4 dele af øllet.
     
  5. Brug en stavblender for at lave en jævn masse. Tilsæt det sidste øl så du får den ønskede tykkelse på din ølketchup.
     
  6. Afkøl din ketchup, hæld den i en lufttæt beholder. Den har ca 2 ugers varighed i køleskabet
     
  7. Brug den til Burger, pølser, grillmad eller som pizzasauce

Hele opskriften med ingredienser og mål kan findes her:

SPICY PORTER ØLKETCHUP – Øl, Mad og Folk

Jan Erik fra Øl Mad og Folk

Jan Erik har 15 års erfaring med sociale medier og blogging, men vigtigst af alt så er han forfatteren bag kogebogen Øl i Mad.

Han er både til stede i ølverden gennem bloggen Øl Mad og Folk og med sin aktueller podcast “Mød Bryggeren”

Han har også skrevet bloggen Gule Gardiner og Klassikere i snart syv år. Her anmelder han værtshuse med de karakteristiske gule røgfyldte gardiner der vidner om mange års historie.

Han er kort sagt en velbevandret mand både i maden og øllets verden.

Jan Erik fra Øl, Mad og Folk