Fremgangsmåde

Instruktioner

  1. Samle alle ingredienser
  2. Læg brislerne i en skål og vand lad dem ligge i svagt rindende vand i 10-15 minutter.
  3. Skyl og gnid brislerne fri for blodrester.
  4. I en gryde lægger du brislerne og dækker med øl. Er ikke 0,5 l nok, kan du fylde på med mere øl eller vand. Tilsæt citronsaften. Lad brislerne simre i 10 – 15 minutter under låg.
  5. Fjern brislerne fra gryden og rens dem for sener og hinder.
  6. Jeg brugte 2-3 dl fond fra simringen af brislerne, og mikset den med lidt koncentreret oksefond. 15 min er ikke nok til at lave en rigtig ølfond, derfor er den forstærket med den koncentrerede fond. Har du en færdig ølfond, så brug den.
  7. Træd rejerne på grillspyd. Grill på høj direkte varme i 2-3 minutter på hver side.
  8. I gryden svitser du champignonskiverne i smørret i 4-5 minutter.
  9. Drys med mel og rør.
  10. Tilsæt ølfond og brisler og lad det simre i 3-4 minutter.
  11. Tilsæt fløde og lad det simre til saucen er jævnet.
  12. Smag til med salt og citronsaft.
  13. Varm tarteletskaller og hæld i stuvningen. Pynt med bacon og evt lidt persille.
  14. Server!

Jan Erik fra Øl Mad og Folk

Jan Erik har 15 års erfaring med sociale medier og blogging, men vigtigst af alt så er han forfatteren bag kogebogen Øl i Mad.

Han er både til stede i ølverden gennem bloggen Øl Mad og Folk og med sin aktueller podcast “Mød Bryggeren”

Han har også skrevet bloggen Gule Gardiner og Klassikere i snart syv år. Her anmelder han værtshuse med de karakteristiske gule røgfyldte gardiner der vidner om mange års historie.

Han er kort sagt en velbevandret mand både i maden og øllets verden.

Jan Erik fra Øl, Mad og Folk