Fremgangsmåde

  1. Saml ingredienser

  2. Udben lammekøllen og skær den ud som en sommerfugl.

  3. Læg sommerfugle lammet i et fad, hæld øl over og dæk med film eller aluminiumsfolie. Lad den marinere til næste morgen. Hvis øllet ikke dækker 100% kan du hælde mere over, eller vende lammet en gang undervejs.

  4. Næste morgen blander du alle ingredienserne til marinaden. Brug en blender til at lave en pure af den.

  5. Skær harlekinmønster på fedtsiden af lammekøllen og gnid marinade ind på hele siden. Vend køllen og gør det samme på den andre side. Dæk igen lammekøllen med film/folie, og sæt den i køleskabet 6-10 timer.

  6. Tag lammet ud 45-60 min før du skal grille.

  7. Tænd grillen til medium/høj varme (180-200) grader.

  8. Man kan vælge f.eks. at lave rosmarinkartofler til lammekøllen. De skal sættes over lidt før lammet.

  9. Tør det meste af marinaden af og læg lammet på grillen med fedtsiden ned. Vend efter ca. 15 minutter. Den skal grille 30-40 minutter afhængigt af størrelsen. Kernetemperaturen skal være 63 grader for lys rosa. Ønsker du den rødere kan du tage den ud når den er på 60 grader

  10. Lad den hvile under folie i ca. 10 minutter

  11. Server med rosmarinkartofler og salat.