-
Saml ingredienser
-
Udben lammekøllen og skær den ud som en sommerfugl.
-
Læg sommerfugle lammet i et fad, hæld øl over og dæk med film eller aluminiumsfolie. Lad den marinere til næste morgen. Hvis øllet ikke dækker 100% kan du hælde mere over, eller vende lammet en gang undervejs.
-
Næste morgen blander du alle ingredienserne til marinaden. Brug en blender til at lave en pure af den.
-
Skær harlekinmønster på fedtsiden af lammekøllen og gnid marinade ind på hele siden. Vend køllen og gør det samme på den andre side. Dæk igen lammekøllen med film/folie, og sæt den i køleskabet 6-10 timer.
-
Tag lammet ud 45-60 min før du skal grille.
-
Tænd grillen til medium/høj varme (180-200) grader.
-
Man kan vælge f.eks. at lave rosmarinkartofler til lammekøllen. De skal sættes over lidt før lammet.
-
Tør det meste af marinaden af og læg lammet på grillen med fedtsiden ned. Vend efter ca. 15 minutter. Den skal grille 30-40 minutter afhængigt af størrelsen. Kernetemperaturen skal være 63 grader for lys rosa. Ønsker du den rødere kan du tage den ud når den er på 60 grader
-
Lad den hvile under folie i ca. 10 minutter
-
Server med rosmarinkartofler og salat.