Fremgangsmåde

Instruktioner

 1. Skyl kyllingevingerne under koldt rendende vand, og tør så med køkkenrulle. Del evt vingerne i 2. Læg vingerne i en skål og hæld øllet over. Lad de marinere 12-24 timer i køleskabet.
   
 2. Læg træflis (hickory) i blød 1 time
   
 3. I en lille skål blander du salt, peber, paprika og chilipulver til en rub.
   
 4. Hæld vingerne over i et dørslag, tør med køkkenrulle. Læg de i en stor skål og hæld rubben over, og bland godt. Hæld så olivenolie over og bland ind den også
   
 5. Tænd for grillen. Det skal være indirekte grilning. En gasgrill tænder du først for høj varme, sætter ind rygeboksen. Når den begynder at ryge, skru ned til medium.
   
 6. Placer vingerne evt på en rist over en drypbakke. De skal ligge på indirekte varme, ikke direkte over brændere. Lad de grille i 30-40 minutter til de er gyldne brune. For at tjekke om de er færdige kan du skære i den tykkeste del af vingen, det skal ikke være spor af blod.
   
 7. I en lille gryde smelter du smør og blander ind sriracha og hotsauce
   
 8. Læg vingerne i en skål og hæld saucen over, og bland godt. Drys hakket koriander og server! NB! Husk servietter!

Hele opskriften med ingredienser og mål kan findes her:

TEGLPORTEN HOT WINGS – Øl, Mad og Folk

Jan Erik fra Øl Mad og Folk

Jan Erik har 15 års erfaring med sociale medier og blogging, men vigtigst af alt så er han forfatteren bag kogebogen Øl i Mad.

Han er både til stede i ølverden gennem bloggen Øl Mad og Folk og med sin aktueller podcast “Mød Bryggeren”

Han har også skrevet bloggen Gule Gardiner og Klassikere i snart syv år. Her anmelder han værtshuse med de karakteristiske gule røgfyldte gardiner der vidner om mange års historie.

Han er kort sagt en velbevandret mand både i maden og øllets verden.

Jan Erik fra Øl, Mad og Folk