Fremgangsmåde

Planlægger man lidt på forhånd, kan man marinere kyllingevingerne over natten. Jo længere de marinerer, jo mere øl smag får de. Jeg brugte en Wheat fra Midtfyns Bryghus, og det blev et meget godt resultat.

Vi har ikke længere Wheat i vores sortiment, dog kan denne opskrift sagtens laves med vores lækre Wit.

FREMGANGSMÅDE

Skyl kyllingevingerne under koldt rendende vand, og tør dem så med køkkenrulle. Del evt. vingerne i 2. Læg vingerne i en skål og hæld øllet over. Lad dem marinere 12-24 timer i køleskabet.
Læg træflis (hickory) i blød i 1 time.
I en lille skål blander du salt, peber, paprika og chilipulver til en rub.
Hæld vingerne over i et dørslag og tør med køkkenrulle. Læg dem i en stor skål og hæld rubben over, og bland godt. Hæld så olivenolie over og bland igen.
Tænd for grillen. Det skal være indirekte grilning. En gasgrill tænder du først for høj varme, sætter ind rygeboksen. Når den begynder at ryge, så skru ned til medium.
Placer vingerne evt. på en rist over en drypbakke. De skal ligge på indirekte varme, ikke direkte over brænderne. Grill dem i 30-40 minutter til de er gyldenbrune. For at tjekke om de er færdige, kan du skære i den tykkeste del af vingen. – Der skal ikke være spor af blod.
I en lille gryde smelter du smør og blander ind sriracha og hotsauce.
Læg vingerne i en skål og hæld saucen over og bland godt. Drys hakket koriander og server! NB! Husk servietter!

Hele opskriften med ingredienser og mål kan findes her:

Jan Erik fra Øl Mad og Folk

Jan Erik har 15 års erfaring med sociale medier og blogging, men vigtigst af alt så er han forfatteren bag flere kogebøger med fokus på øl i mad
Han er både til stede i ølverden gennem bloggen Øl Mad og Folk og med sin aktuelle podcast “Mød Bryggeren”
Han har også skrevet bloggen Gule Gardiner og Klassikere i snart syv år. Her anmelder han værtshuse med de karakteristiske gule røgfyldte gardiner der vidner om mange års historie.
Han er kort sagt en velbevandret mand både i maden og øllets verden.